Home

Werken bij Fletcher in Rotterdam

Tom-Erik Grotens is de Algemeen Manager van Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam dat naast Rotterdam The Hague Airport ligt. Hij beschrijft zijn unieke werkomgeving waar vliegtuigen aankomen en vertrekken.

Veelzijdig

Fletcher Hotels is de grootste hotelketen van Nederland. Met ruim 110 hotels in het land kunnen gasten genieten van echte gastvrijheid. Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam is het grootste hotel dat Fletcher rijk is. Het beschikt over 137 hotelkamers, volledig ingerichte appartementen en 42 vergaderzalen. Er is ook een ruimte van 900 vierkante meter die gebruikt wordt voor grotere bijeenkomsten. Bovendien is het hotel gelegen in een uniek deel van Rotterdam, namelijk naast de luchthaven. Een schitterende toevoeging voor de stad Rotterdam.

“Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat iedereen binnen de organisatie op de juiste plek terecht komt.”

Tom-Erik zegt dat dit een unieke hotelbeleving oplevert, zowel voor de gasten als het personeel. “Dit komt doordat de mensen die hier komen werken een diversiteit aan werkzaamheden bij ons kunnen verwachten: “Wanneer je hier in dienst treedt, zul je vaak als allround medewerker worden ingezet, want we hebben hier geen grote muren die de afdelingen van elkaar scheiden. Omgekeerd kan het uiteraard ook. Wanneer je alleen maar achter de bar wilt staan en bij het restaurant wilt werken, dan doen we daar niet moeilijk over”, vertelt de hotel manager. De horeca krijgt volgens hem nog wel eens de stempel dat er altijd veel uren worden overgewerkt. “Dit is bij Fletcher niet het geval”, vertelt hij.

Blijven groeien

Fletcher is volgens Tom-Erik de perfecte plek om je binnen de hotel- en horecabranche verder te ontwikkelen: “Omdat ons hotel zo groot is, zijn er doorgroeimogelijkheden binnen ons hotel en Fletcher zelf. Dit gebeurt vaak binnen onze organisatie, bijvoorbeeld in Fletcher Hotel-Restaurant De Zalm in Brielle. De manager van dit hotel is begonnen als huishoudelijke medewerker. Hij heeft zichzelf omhoog gewerkt binnen het bedrijf. “Wanneer iemand hier carrière wil maken, nemen we dat altijd serieus. Je bent welkom om naar me toe te komen en om hierover in gesprek te gaan. Als je me vertelt wat je wensen en dromen zijn, kunnen we kijken of we ze samen kunnen verwezenlijken. Hier in Rotterdam lopen genoeg van zulke positieve voorbeelden rond”, vertelt hij.

Volgens de manager is er voor stagiaires binnen het hotel veel te leren: “Als je wat nieuws wilt leren kun je naar iedereen toelopen. Wil je een keer een middag meekijken met een andere afdeling? Dan kan dat natuurlijk ook! Ik denk dat dat echt heel belangrijk is. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat iedereen binnen de organisatie op de juiste plek terecht komt. Daarom moedig ik ook iedereen aan om eens een keer op iemand af te stappen. Wees niet verlegen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat iedereen zijn of haar passie vindt. Als je iets doet waarvan je denkt dat het bij je past, zul je het vervolgens met meer plezier en toewijding doen.”

Flexibiliteit

Als student komt er vaak veel tegelijk op je af. Je hebt school, sociale verplichtingen en je wilt ook nog wat geld verdienen.

Tom-Erik is van mening dat het bij het hotel in Rotterdam een uitstekende bijbaan is voor studenten: “Het is geen probleem als je twee weken niet kunt werken omdat je druk bent met je examens of in een drukke periode zit met deadlines. Als je extra weer hard wilt gaan werken omdat je weinig inkomsten had in die periode, is dit een baan met veel vrijheid. Fletcher is een populair bedrijf onder studenten en ik merk dit aan het aantal studenten dat ik tegenkom.” 

Wanneer je ervoor kiest om bij Fletcher te gaan flexwerken. Hierin bepaal je je eigen uren en werkplek. Tom-Erik vindt dat je je als werkgever in die zin ook flexibel moet opstellen. Vooral in de huidige tijd van personeelstekorten: “Het is al moeilijk genoeg om als student rond te komen. Je hebt school, vrije tijd en wil daarnaast ook nog werken. Laten we dan meedenken hoe we het vanuit onze kant wat makkelijker kunnen maken.”

Fletcher is met het OV goed bereikbaar. En voor mensen die met de auto naar hun werk willen komen is er genoeg parkeergelegenheid.

Werken onder het luchtverkeer

Bij Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam werk je naast de luchthaven. Internationale gasten verblijven dan ook regelmatig in het hotel. Zowel wanneer ze aankomen in Nederland en voordat ze weer naar hun thuisland vertrekken. Maar er zijn ook gasten uit Nederland zelf. De meeste bezoekers vinden het verblijf naast de luchthaven dan ook een perfecte uitkomst.

“Dat maakt het werken in dit hotel extra bijzonder: het is een plek van komen en gaan. Hoe leuk is dat?”

“We hebben met regelmaat gasten vanuit het hele land die de volgende dag bijvoorbeeld naar Spanje, Italië of IJsland vliegen. Denk aan mensen die in Groningen of Maastricht wonen. Wanneer ze een vroege vlucht in de ochtend hebben, kunnen ze het niet riskeren om in de file terecht te komen”, vertelt Tom-Erik. Zijn team doet er dan ook alles aan om de gasten zo goed mogelijk te ontvangen en te helpen, daar waar nodig is. “Je krijgt als medewerker te maken met verschillende soorten gasten uit alle mogelijke landen. Dat vind ik zelf erg leuk.” De Manager voegt hier nog aan toe: “Dat maakt het werken in dit hotel extra bijzonder: het is een plek van komen en gaan. Hoe leuk is dat?”

Fletcher Logo 2

Ontdek Fletcher

Alles kan bij Fletcher. Ook voor jou als collega.

Meer verhalen uit Rotterdam

Rotterdam

Havensteder : “Veel ruimte voor scholing en persoonlijke ontwikkeling”

Rotterdam

Wereldwijd in Rotterdam

Het Nederlandse bedrijf Van Oord is al meer dan 150 jaar internationaal actief als waterbouwer. Het bedrijf heeft als hoofddoel het verbeteren van de wereld voor toekomstige generaties. Siemen Everts fungeert als projectleider en is hierbij betrokken.
Rotterdam

Heerlijke vis bij Schmidt Zeevis

Schmidt Zeevis is een welbekende naam in Rotterdam. Zij mogen sinds 2016 de koninklijke eretitel voeren. Sjoerd Kaljee en Youri Hilgers beschrijven hoe het is om voor Schmidt Zeevis te werken.
Rotterdam

Evides maakt water waardevol

Evides Waterbedrijf levert 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, veilig en schoon drinkwater aan 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in het zuidwesten van Zuid-Holland, de provincie Zeeland en het zuidwesten van Noord-Brabant. Ook de stad Rotterdam ontvangt zijn water van Evides.