Home

Wereldwijd in Rotterdam

Het Nederlandse bedrijf Van Oord is al meer dan 150 jaar internationaal actief als waterbouwer. Het bedrijf heeft als hoofddoel het verbeteren van de wereld voor toekomstige generaties. Siemen Everts fungeert als projectleider en is hierbij betrokken.

Jeugdliefde

Toen zijn vader hem op achtjarige leeftijd meenam naar de Deltawerken, ontdekte Siemen hoe bijzonder water en zand samenwerken. Zijn passie voor water en zand zorgden ervoor dat de studiekeuze snel was gemaakt. Hij besloot zijn hart te volgen en de opleiding met civiele techniek te studeren met de specialisatie waterbouw. Hij vertelt: “Dat zie je ook terug in mijn hobby terug, ik ben gek op kitesurfen. Mijn geluk vind ik als ik bij het water ben, op het strand.”

“We moeten er echt allemaal onze schouders onder zetten om te verduurzamen. Dat is dan ook de reden dat ik met veel plezier werk bij Van Oord.”

Siemen is nu projectleider bij Van Oord en werkt in samenwerking met NETICS en werkt aan de innovatie GEOWALL®. Dit zijn circulaire bouwelementen die zijn ontstaan door het samenpersen van lokaal beschikbare baggerspecie. “Daarvoor maken we gebruik van een GEOWALL®-pers, die onder extreme hoge persdruk zetstenen kan produceren. Dit hebben we laatst bijvoorbeeld in Zeeland gebruikt”, vertelt Siemen. Hij is van mening dat het kiezen van duurzame en circulaire materialen een verbetering zal zijn voor onze toekomst.

“We moeten er echt allemaal onze schouders onder zetten om te verduurzamen. Dat is dan ook de reden dat ik met veel plezier werk bij Van Oord. Zij zijn bereid te investeren in meer duurzame materialen. We bouwen samen met onze opdrachtgevers en betrokkenen aan toekomstbestendige producten.”

Werken als een team

De projectleider is van mening dat het team waarmee hij werkt een hechte groep is. Dit heeft twee voorname redenen: “Bij Van Oord zie je terug dat je bij een familiebedrijf werkt. Je komt hier namelijk zowel op onze kantoren als on site bij projecten in een warm bad terecht. Je voelt je verbonden doordat je samen met anderen werkt aan een gemeenschappelijk doel.’’

Young Van Oord, de jongerenvereniging van het bedrijf, organiseert verschillende activiteiten voor Van Oord om die onderlinge verbinding te versterken. Dit doen ze door middel van het organiseren van een aantal reizen en teambuildings activiteiten. De vereniging heeft verscheidene reizen georganiseerd en doet aan teambuilding met verschillende activiteiten. Het grote doel voor Van Oord hierbij blijft het verduurzamen en streven naar een wereld die beter omgaat met het milieu voor de generaties die nog komen. Dit is iets waar Siemen een onderdeel van wil blijven uitmaken.

Van Oord logo

Ontdek Van Oord

Visionairs kunnen dromen van een nieuw eiland voor de kust, maar Van Oord kan deze droom werkelijkheid maken. Het vraagt om ondernemerschap, vakmanschap, teamspirit, en bovenal: Marine ingenuity.

Meer verhalen uit Rotterdam

Rotterdam

Havensteder : “Veel ruimte voor scholing en persoonlijke ontwikkeling”

Rotterdam

Werken bij Fletcher in Rotterdam

Tom-Erik Grotens is de Algemeen Manager van Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam dat naast Rotterdam The Hague Airport ligt. Hij beschrijft zijn unieke werkomgeving waar vliegtuigen aankomen en vertrekken.
Rotterdam

Heerlijke vis bij Schmidt Zeevis

Schmidt Zeevis is een welbekende naam in Rotterdam. Zij mogen sinds 2016 de koninklijke eretitel voeren. Sjoerd Kaljee en Youri Hilgers beschrijven hoe het is om voor Schmidt Zeevis te werken.
Rotterdam

Evides maakt water waardevol

Evides Waterbedrijf levert 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, veilig en schoon drinkwater aan 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in het zuidwesten van Zuid-Holland, de provincie Zeeland en het zuidwesten van Noord-Brabant. Ook de stad Rotterdam ontvangt zijn water van Evides.