Home

Waternet: Het belang van schoon water voor ons allemaal

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. In opdracht van de gemeente Amsterdam leveren we samen met ruim 2000 collega’s drinkwater aan 1 miljoen klanten. En zorgen we voor een frisse stad door afval uit de grachten te vissen en 4200 km riolering te onderhouden.

In opdracht van waterschap Amstel, Gooi en Vecht beschermen we 1,3 miljoen inwoners tegen overstromingen en zorgen we voor genoeg water voor iedereen. We zorgen dat het water om ons heen schoon is.

En werken samen met andere partijen om klimaatproblemen aan te pakken.
Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, zijn we altijd op zoek naar technisch personeel. Ook mensen die geen technische achtergrond hebben, zoals Timo Schaap, krijgen bij ons kansen.

Een succesvolle carrière: van onzekerheid tot voldoening

Het verhaal van Timo Schaap is een inspirerend voorbeeld van iemand die na zijn middelbare schooltijd niet wist wat hij wilde gaan doen, en toch een succesvolle carrière opbouwde. Hij begon aan een aantal opleidingen die hij niet afmaakte, en ging toen werken bij een strandpaviljoen in Katwijk aan Zee.

“Ik kan Waternet echt aanraden aan iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Dat geldt zeker ook voor mensen zonder technische achtergrond, zoals ik.”

Leuk, maar Timo wilde meer. Hij wilde zijn horizon verbreden en zijn vaardigheden ontwikkelen. Zo kwam hij op het idee om opticien te worden. Hij volgde een versnelde MBO4 opleiding in anderhalf jaar en werkte vervolgens 4 jaar als opticien. Toch miste hij de diversiteit en een nieuwe uitdaging in zijn werk.

Ik zocht naar groei en ontwikkelingsmogelijkheden

Timo: “Negen maanden geleden solliciteerde ik bij Waternet. Ik werd aangenomen als assistent werkvoorbereider. Door een interne opleiding te volgen, en dankzij de begeleiding van een mentor,  kon ik me verder ontwikkelen. Inmiddels ben ik werkvoorbereider drinkwater en houd ik me vooral bezig met vergunningen, tekeningen en veiligheidsplannen.

Ik voel me thuis bij Waternet en kan mijn steentje bijdragen aan het leveren van schoon drinkwater in de regio Amsterdam.

“Wat ik heel fijn vind bij Waternet is de diversiteit en vrijheid in mijn werk. Ik werk aan verschillende projecten en taken binnen de organisatie en met een extra opleiding vergroot ik mijn kennis over drinkwater.

Ik kan Waternet echt aanraden aan iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Dat geldt zeker ook voor mensen zonder technische achtergrond, zoals ik. Bij Waternet krijg je veel mogelijkheden om door te groeien. En ook belangrijk: je krijgt een goed salaris en fijne collega’s,” aldus Timo.

warternet

Ontdek Waternet

Waternet is het waterbedrijf dat verantwoordelijk is voor het water van de gemeente Amsterdam en een groot deel van de provincies Utrecht en Noord-Holland.

Meer verhalen uit Amsterdam

Amsterdam

AEB Amsterdam: Afval wordt energie

AEB Amsterdam is een afvalbedrijf met meer dan 320 medewerkers dat jaarlijks 1.400.000 ton afval verwerkt en energie opwekt voor meer dan 40.000 huizen. Elke dag brengen ongeveer 500 vrachtwagens verschillende afvalstromen naar AEB Amsterdam.
Amsterdam

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL)

Met een team van zo’n 1000 collega’s werkt LVNL vanuit verschillende luchthavens in Nederland met het hoofdkantoor op Schiphol-Oost. Op Schiphol- Oost werken luchtverkeersleiders en andere professionals samen om het luchtverkeer in het Nederlandse luchtruim in goede banen te leiden. Ze worden ondersteund door collega’s met gespecialiseerde luchtvaartkennis en maken gebruik van geavanceerde technologieën en moderne informatiesystemen.
Amsterdam

Chipsoft: Impact maken in de Zorg-ICT

Starten bij een nieuwe werkgever is altijd spannend. Bij Maess was dat niet anders. Vanuit haar studie farmakunde ging zij direct aan de slag als software consultant. Ze blikt terug op haar eerste honderd dagen bij ChipSoft.
Amsterdam

Ksyos, hét digitale ziekenhuis

Bij hét digitale ziekenhuis voor Nederland, gevestigd in Amsterdam, hebben wij een zeer inspirerend gesprek gevoerd met oprichter en directeur Leonard Witkamp. Samen met 12.000 zorgverleners ziet Ksyos ongeveer 1.500 mensen per dag. En als het aan Leonard ligt, zal dit aantal alleen nog maar gaan groeien. Ksyos is een game changer en precies wat de samenleving nodig heeft..
Amsterdam

Hilton: Every job makes the stay

Met 7215 hotels wereldwijd, is Hilton meer dan een begrip. Met trots verwelkomen ze iedere dag weer nieuwe gasten. Ze onderscheiden zich van andere hotels en resorts door hun unieke beleving. Bij Hilton draait alles om het bieden van een onvergetelijke ervaring aan de gasten en een familiaire sfeer voor de werknemers.