Home

NOOT Personenvervoer

Het verhaal van Noot Personenvervoer is een inspirerend verhaal dat ongeveer 40 jaar teruggaat in de tijd. Het is verhaal van een vader die zijn persoonlijke probleem omzette in een revolutionair bedrijf met een sociaal gezicht. Een bedrijf dat is uitgegroeid tot één van de grootste en duurzaamste, kleinschalige personenvervoerders in Nederland. Noot telt vandaag de dag ruim 2.000 medewerkers.

Het verhaal achter NOOT

In de jaren ’80 van de vorige eeuw stond de wereld van personenvervoer in Nederland nog in de kinderschoenen. Het was een tijd waarin nog geen speciaal vervoer beschikbaar was voor kinderen met een beperking. Dit was een groot probleem voor ouders die met deze uitdagingen te maken hadden, waaronder Gerrit Noot.

Hij had een dochter met een beperking en zocht naar een manier om haar veilig en comfortabel te kunnen vervoeren naar school. Als rasechte ondernemer ontwikkelde hij daarom een professionele organisatie die zich tot op de dag van vandaag inzet voor het vervoeren van mensen met specifieke vervoersbehoeften. Dit bleef niet onopgemerkt. Snel daarna nam hij ook kinderen mee van andere ouders die behoefte hadden aan speciaal vervoer.

““Eén van onze doelen is om ook deze mensen een kans te bieden en weer onderdeel te laten worden van de werkende samenleving.”

Noot Personenvervoer is sinds de oprichting uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de personenvervoersmarkt. Het bedrijf biedt verschillende vervoersdiensten aan, waaronder regiotaxivervoer, leerlingenvervoer, werknemersvervoer en dagbestedingsvervoer.

Dagelijks maken duizenden reizigers gebruik van de diensten van Noot. Het bedrijf beschikt hiervoor over ruim 2.000 moderne en duurzame personenauto’s, taxi- en rolstoelbussen en touringcars.

Veilig en comfortabel van A naar B

Erwin Westendorp is één van de ruim 2.000 gepassioneerde medewerkers. Hij is bij Noot ondermeer verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe chauffeurs.  Westendorp vertelt dat hij op zoek is naar chauffeurs die maatschappelijk betrokken, sociaal vaardig en gepassioneerd zijn en zich goed kunnen verplaatsen in kwetsbare mensen.

“Als chauffeur bij ons dien je een maatschappelijk belang en help je kwetsbare reizigers door ze veilig en comfortabel van A naar B te brengen. Iedereen kan bij ons solliciteren. Het enige wat je nodig hebt is een rijbewijs en compassie voor je medemens. Je hoeft geen taxipas te hebben. Met behulp van onze begeleiding stellen wij je in staat om deze vereiste pas binnen 4 maanden te behalen”, aldus Westendorp.

Wie bieden kansen aan iedereen

In onze huidige samenleving zijn er helaas veel mensen die aan de zijlijn staan en moeilijk bemiddelbaar zijn als het gaat om werk, benadrukt Westendorp. “Eén van onze doelen is om ook deze mensen een kans te bieden en weer onderdeel te laten worden van de werkende samenleving.

Met persoonlijke begeleiding en aandacht creëren wij mogelijkheden voor deze groep om aan het werk te gaan bij Noot en zich verder te ontwikkelen. Wij bieden kansen aan iedereen.”

logo_noot-png-2

Ontdek NOOT

Bij Noot werken we aan vervoersoplossingen die eraan bijdragen dat reizigers daar zijn waar ze willen zijn. Erbij horen! Daar gaat het om.

Meer verhalen uit Alkmaar

Alkmaar

’t Hekeltje verhuur “wij zijn daar waar mensen samenkomen!”

Tijdens een rondleiding bij dé specialist op het gebied van partytenten, horeca, thema en evenementenverhuur, zie ik met mijn eigen ogen hoe groots en gevarieerd het aanbod van ’t Hekeltje is.
Alkmaar

Koninklijke Vezet: Verse producten op een duurzame manier

Marit Besseling, HR Directeur bij Koninklijke Vezet, vertelt enthousiast over wat haar aantrok om bij dit bedrijf te gaan werken. Koninklijke Vezet is een familiebedrijf met 900 vaste en 600 flexmedewerkers en is Europa’s grootste producent van verse en gezonde voeding. Werken bij Vezet biedt een unieke kans om bij te dragen aan een gezond Nederland.
Alkmaar

Kessler Stichting: Je kunt hier jezelf zijn

Tijdens het gesprek met Carli van Winsen, manager Zorg bij de Kessler Stichting in Den Haag, wordt al heel snel duidelijk dat humor en relativering belangrijk zijn in deze organisatie, die al ruim een eeuw sociaal kwetsbare mensen opvangt en begeleidt.
Alkmaar

Magentazorg: Individuele aandacht is goud waard

Suzan Ernst is een ervaren directeur in zorg voor ouderen die haar carrière in de ouderenzorg begon, maar tussentijds een overstap maakte naar een ziekenhuis. Uiteindelijk keerde ze weer terug naar de ouderenzorg, geleid door haar liefde en zorg voor oudere mensen.