Home

Kessler Stichting: Je kunt hier jezelf zijn

Tijdens het gesprek met Carli van Winsen, manager Zorg bij de Kessler Stichting in Den Haag, wordt al heel snel duidelijk dat humor en relativering belangrijk zijn in deze organisatie, die al ruim een eeuw sociaal kwetsbare mensen opvangt en begeleidt.

Een organisatie met een lange historie

De Kessler Stichting dankt zijn naam aan de heer Kessler die in 1924, de uit 1912 daterende “Vereeniging Tehuis voor Onbehuisden” omdoopte tot de Kessler Stichting. De heer Kessler had  behoorlijk wat eigen vermogen in de stichting  gestoken, met als missie zorg te dragen voor de kwetsbaren in de samenleving.

“Als je humor en relativeringsvermogen meebrengt, dan zorgen wij voor de rest”

Die missie is volgens Carli van Winsen nog steeds dezelfde en verder geprofessionaliseerd. “De Kessler Stichting is nog steeds een maatschappelijke zorg- en opvangorganisatie in Den Haag, maar intussen ook uitgebreid naar Rijswijk, Delft, Midden Delft Land, Westland en Pijnacker-Nooddorp, waar wij hulp en ondersteuning bieden aan een steeds groter wordende groep mensen die zorg en begeleiding nodig heeft.”

Onze hulpverlening is heel divers

“De mensen aan wie wij hulp verlenen zijn heel verschillend. Qua leeftijd vangen wij mensen op vanaf 18 jaar en ouder. Vaak kampen zij met verslavings- of psychiatrische problematiek en hebben te maken gehad met dak- en thuisloosheid. Ook mensen met een verstandelijke beperking met zo’n achtergrond kunnen bij ons terecht.” De Kessler Stichting biedt op verschillende manieren hulp: ambulant, in diverse opvang- en woonvoorzieningen en in een verpleeghuis. Voor het ministerie van Veiligheid en Justitie biedt de stichting forensische zorg. Ook bij de Haagse Soepbus is de Kessler Stichting betrokken.

Carli vervolgt: “Wat we momenteel zien is dat meer mensen financiële problemen krijgen, zeker mensen die al sociaal kwetsbaar zijn. Wij begeleiden cliënten ook in het schuld-hulp traject, om te voorkomen dat deze mensen  worden afgesloten van gas, licht en water of erger, hun woning verliezen.” De Kessler Stichting heeft zelf diverse specialisten in dienst en werkt ook samen met andere organisaties in de regio. Zo wordt zoveel mogelijk maatwerk geleverd.

Je kunt hier jezelf zijn

Ik heb zo’n 350 collega’s die hier werken. Bij de Kessler Stichting kun je qua werk en ontwikkeling alle kanten op. En, je kunt hier helemaal jezelf zijn. Dat geldt voor onze cliënten én onze medewerkers. Beide groepen zijn een afspiegeling van de samenleving. Wat we als collega’s met elkaar delen is dat we allemaal bevlogen zijn en willen klaarstaan voor mensen die niet meer mee kunnen komen in de samenleving.

Carli kwam zelf na haar studie Maatschappelijk werk en Dienstverlening werken bij de Kessler Stichting. “Eigenlijk om ervaring op te doen, maar ik ben nooit meer weggegaan en intussen opgeklommen tot manager Zorg. Je kunt je bij ons vooral in de breedte heel goed ontwikkelen, omdat we zo’n diverse dienstverlening hebben. En we zien natuurlijk heel veel verschillende problematieken voorbij komen bij onze cliënten. Hiermee wil ik maar aangeven dat de doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie groot zijn!”

Functies

De Kessler Stichting heeft veel persoonlijk begeleiders in dienst (mbo/hbo) en daarnaast ook functies zoals verzorgende IG, maatschappelijk werker, budgetconsulent en GGZ specialist. Ook staffuncties zijn er natuurlijk, zoals medewerker servicedesk, HR-adviseur of beleidsmedewerker. En weet je nog niet precies wat je na je studie wilt gaan doen in de zorg- of maatschappelijke sector, dan is een stageplaats bij ons misschien wel het begin van een glansrijke carrière, zoals ik zelf ook heb mogen ervaren!”

Vanaf je 18e ben je bij ons van harte welkom met een relevante mbo of hbo-opleiding. Als je humor en relativeringsvermogen meebrengt, dan zorgen wij voor de rest: interne opleidingsmogelijkheden en een geweldige sfeervolle en collegiale werkomgeving waar dagelijks heel veel wordt gelachen.”

Meer verhalen uit Alkmaar

Alkmaar

’t Hekeltje verhuur “wij zijn daar waar mensen samenkomen!”

Tijdens een rondleiding bij dé specialist op het gebied van partytenten, horeca, thema en evenementenverhuur, zie ik met mijn eigen ogen hoe groots en gevarieerd het aanbod van ’t Hekeltje is.
Alkmaar

Koninklijke Vezet: Verse producten op een duurzame manier

Marit Besseling, HR Directeur bij Koninklijke Vezet, vertelt enthousiast over wat haar aantrok om bij dit bedrijf te gaan werken. Koninklijke Vezet is een familiebedrijf met 900 vaste en 600 flexmedewerkers en is Europa’s grootste producent van verse en gezonde voeding. Werken bij Vezet biedt een unieke kans om bij te dragen aan een gezond Nederland.
Alkmaar

Magentazorg: Individuele aandacht is goud waard

Suzan Ernst is een ervaren directeur in zorg voor ouderen die haar carrière in de ouderenzorg begon, maar tussentijds een overstap maakte naar een ziekenhuis. Uiteindelijk keerde ze weer terug naar de ouderenzorg, geleid door haar liefde en zorg voor oudere mensen.
Alkmaar

NOOT Personenvervoer

Het verhaal van Noot Personenvervoer is een inspirerend verhaal dat ongeveer 40 jaar teruggaat in de tijd. Het is verhaal van een vader die zijn persoonlijke probleem omzette in een revolutionair bedrijf met een sociaal gezicht. Een bedrijf dat is uitgegroeid tot één van de grootste en duurzaamste, kleinschalige personenvervoerders in Nederland. Noot telt vandaag de dag ruim 2.000 medewerkers.