Home

Heerlijke vis bij Schmidt Zeevis

Schmidt Zeevis is een welbekende naam in Rotterdam. Zij mogen sinds 2016 de koninklijke eretitel voeren. Sjoerd Kaljee en Youri Hilgers beschrijven hoe het is om voor Schmidt Zeevis te werken.

Van chauffeur tot eigenaar

Sjoerd Kaljee is dertien jaar in dienst bij Schmidt Zeevis en is een trainer en coach en mede verantwoordelijk voor de HR-ontwikkeling. Hij is medeverantwoordelijk voor zowel het aannemen van nieuwe medewerkers, de doorstroom van medewerkers, als met het vertrek van medewerkers belast. Sjoerd vertelt: “Wat ik zo interessant vind aan dit bedrijf, is dat één van de oprichters hier als chauffeur is begonnen en uiteindelijk de eigenaar van het bedrijf is. Het is dan ook echt iets wat ons bedrijf kenmerkt”, vertelt hij. “Als je ambitieus bent en bereid bent om te leren, dan is er volop mogelijkheid voor je om te ontwikkelen en echt vooruitgang te boeken”, aldus Sjoerd.

Een voorbeeld hiervan is Youri Hilgers, die bij Schmidt Zeevis is begonnen als productiemedewerker. Hij heeft zich opgewerkt tot productiemanager in opleiding en is nu medeverantwoordelijk voor de gehele productiezijde. Youri geeft leiding aan ploegchefs die helpen bij de export-, de scheepvaart-, de horeca- en de retail afdeling. Hij is ook verantwoordelijk voor alle producten die bestemd zijn voor de horeca. De productiemanager in opleiding legt uit: “Ik ben tweeënhalf jaar geleden hier als productiemedewerker begonnen en heb in die tijd werkelijk allerlei werkzaamheden verricht. Na een tijdje ben ik gaan werken voor de retail. Hier heb ik zelf een heel team voor samengesteld. Mijn wijze van aanpak heeft hier snel indruk gemaakt en ik ben daarom tot ploegchef benoemd. Nadat ik alle treden had genomen, ben ik nu productiemanager in opleiding.”

“En dan mogen we ook nog met het mooiste product ter wereld werken”

“We zijn hier volop in ontwikkeling. We bouwen bijvoorbeeld hard aan een Schmidt-academy. Op die manier hebben onze werknemers de kans zichzelf verder te ontwikkelen. We stimuleren elkaar in het familiebedrijf om dergelijke ruimte te creëren en te benutten. En dan mogen we ook nog met het mooiste product ter wereld werken.’’, vertelt Sjoerd. Volgens hem kunnen bedrijven niet groeien als hun werknemers niet mee kunnen groeien.

Opgegroeid tussen de vis

Youri is opgegroeid tussen de vis. Hij werkt al sinds zijn twaalfde met het product. Hij vertelde: “Ik streef er ook altijd naar om beter te worden, want ik vind het fijn om altijd een doel te hebben. Als ik dat doel dan behaald heb, stel ik weer een volgend doel in, en zo bouwt zich dat langzaam op.” Sjoerd vertelde ons dat je binnen Schmidt Zeevis verschillende aspecten van jezelf kan ontwikkelen. Hij vertelde: “Natuurlijk is het product waarmee je werkt, uiteindelijk vis.” Je hebt hier heel wat vrijheid. “Je kunt hier leren hoe je leiderschapsvaardigheden kunt verbeteren, of je hebt hier de mogelijkheid om je te ontwikkelen.,” zegt hij. Nu krijgt hij vanuit Schmidt Zeevis een HBO opleiding vergoed om zich nog verder te ontwikkelen.

“Dat gaat, als je er nog niet van houdt, vanzelf wel wat met je doen.”

Schmidt Zeevis is een groot bedrijf dat je bijvoorbeeld de kans biedt in de winkel te werken als afwasser of in de bediening. Als chauffeur aan de slag te gaan of in de productie te helpen. “Wij stellen alleen het hoogste niveau van kwaliteit tevreden. Ons doel is iedereen die hier komt werken in te prenten dat je je werk met toewijding doet. We hebben verschillende afdelingen: Logistiek, Productie, Verkoopbinnendienst, verkoopbuitendienst en winkel natuurlijk.” Dat betekent niet dat we het onmogelijke van je vragen, maar wel dat we wat van je verwachten”, zegt Sjoerd.

Versere vis zwemt nog!

Schmidt Zeevis is een bedrijf met een rijke historie die meer dan 100 jaar teruggaat. De werknemers zijn dan ook vaak trots dat ze bij Schmidt Zeevis werkzaam zijn. Het is daarmee door de jaren heen ook een begrip in culinair Nederland geworden. Het bedrijf en het team zijn er dagelijks weer mee bezig om hoogwaardige en kwalitatieve producten te leveren; dit is iets waar het bedrijf voor staat. 

Sjoerd zegt dat je dan wel een liefde voor het vak moet krijgen, of je nu al van vis houdt of binnenkomt zonder enige voorkennis: ‘’Je werkt hier met zulke mooie producten, met verse vis. Dat gaat, als je er nog niet van houdt, vanzelf wel wat met je doen. Je hoeft dan ook echt nog niet affiniteit met de producten te hebben, die krijg je namelijk vanzelf wel.”

Schmidt Zeevis logo

Ontdek Schmidt Zeevis

Koers naar jouw toekomst binnen ons mooie bedrijf.

Meer verhalen uit Rotterdam

Rotterdam

Havensteder : “Veel ruimte voor scholing en persoonlijke ontwikkeling”

Rotterdam

Wereldwijd in Rotterdam

Het Nederlandse bedrijf Van Oord is al meer dan 150 jaar internationaal actief als waterbouwer. Het bedrijf heeft als hoofddoel het verbeteren van de wereld voor toekomstige generaties. Siemen Everts fungeert als projectleider en is hierbij betrokken.
Rotterdam

Werken bij Fletcher in Rotterdam

Tom-Erik Grotens is de Algemeen Manager van Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam dat naast Rotterdam The Hague Airport ligt. Hij beschrijft zijn unieke werkomgeving waar vliegtuigen aankomen en vertrekken.
Rotterdam

Evides maakt water waardevol

Evides Waterbedrijf levert 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, veilig en schoon drinkwater aan 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in het zuidwesten van Zuid-Holland, de provincie Zeeland en het zuidwesten van Noord-Brabant. Ook de stad Rotterdam ontvangt zijn water van Evides.