Home

Familiepark Drievliet: Je moet het ervaren!

Wanneer je als familiebedrijf al 85 jaar bestaat en de derde/vierde generatie zorgt er nog steeds voor dat deze groeiende is, dan mag je daar best trots op zijn. Wat is begonnen als een dorpscafé, met een schommel en een wip en uitgegroeid tot een groot familiepark op 12 ha grond. Het park is open van 1 april tot 1 november en altijd op zoek naar seizoensmedewerkers. Angela Flaton (Horeca en Personeelsmanager) en Daniël van Herp (Personeel en Inkoop) zijn allebei al sinds hun vijftiende werkzaam bij Drievliet, wat alleen maar kan betekenen dat dit een hele leuke plek is om te werken.

De basis is plezier maken

Angela begint het gesprek: “Ons basisteam bestaat uit de technische dienst en een aantal mensen op kantoor. Dat zijn in totaal ongeveer 25 mensen. Maar vanaf april zijn we altijd weer op zoek naar zo’n 200 tot 300 nieuwe medewerkers. Van jong tot oud. Scholieren zijn vanaf hun veertiende al welkom. Van hoogopgeleid tot laagopgeleid, dat maakt ons allemaal niet uit. Als je van gezelligheid houdt en het leuk vindt om mensen de dag van hun leven te bezorgen, ben je hier van harte welkom. Iedereen die naar Drievliet toe gaat, doet dat om een leuke dag te hebben. De mensen zijn vrolijk en willen plezier maken. Hoe leuk is het dan als het personeel het ook plezier heeft.”

Daniël vult Angela aan: “Wij zijn flexibel en verwachten dit ook van onze medewerkers. Of je nou één dag in de week wilt werken, het hele weekend , je vakantie of het hele seizoen; alles is mogelijk. We leren je alles wat je moet weten, zodat je zowel in de horeca/kiosken als in het park ingezet kan worden. Voor het park moet je minimaal 17 jaar zijn.”

Je moet het ervaren!

Angela vertelt dat de meeste medewerkers ieder jaar terugkomen om weer te komen werken. Net zolang tot ze zijn afgestudeerd en ergens anders een vaste baan vinden.

“Het is zo leuk om te zien hoe je ze allemaal ziet groeien. Soms komen ze als stil of verlegen persoon binnen en als ze hier weggaan zijn ze volwassen, hebben ze veel geleerd en kunnen ze Drievliet op hun CV erbij zetten. Naast een goede leerschool, is het gewoon een geweldige plek om te werken.”

Daniël beaamt dit: “Je moet het ervaren. Onderling ontstaan leuke vriendschappen, whatsapp-groepen en spreken ze ook buiten het werk om samen af. Ze hebben het leuk samen en dat zie je ook weer terug in het park als ze aan het werk zijn. En dat geldt voor ons allemaal. De sfeer is goed, iedereen is benaderbaar, alles is bespreekbaar en je houdt er een leuke tijd aan over.”

logo-drievliet

Ontdek Drievliet

Werken bij Drievliet

Meer verhalen uit Den Haag

Den Haag

GoodLife Foods, goed eten maakt het leven beter

Productiemanager Tom Janssen en HR adviseur Fatima Ait Bassou zijn vol enthousiasme over hun baan bij GoodLife Foods in Oudkarspel en zijn op zoek naar operators om hun team te versterken.
Den Haag

T-Mobile Nederland; Teamgevoel in een tech organisatie

T-Mobile kennen de meeste mensen als het bedrijf voor mobiele telefoons en simkaarten. Martijn Teekens, Pauline van de Graaf- Koppe, Mark Vanhommerig, Lizanne Kohler vertellen over hun werk bij T-Mobile en dat dit meer is dan alleen mobiele telefoons en internetlijnen. T-Mobile is een hypermodern techbedrijf met een unieke cultuur.
Den Haag

Prodemos: Huis voor democratie en rechtstaat

Vlakbij het Binnenhof werd ik warm welkom geheten door Leanne Duiven en Mitchell Wiegand Bruss. Onder het genot van een heerlijke cappuccino vertelden ze mij honderduit over hun werk en kreeg ik een leuke rondleiding door het gebouw.
Den Haag

Dunea: Passie voor duin en water

Chris Bielefeld en Lisanne Belgraver zijn gepassioneerd over het werken bij Dunea. Als enthousiaste corporate recruiters vertellen ze met volle overtuiging over Dunea en wat het bedrijf te bieden heeft aan nieuw talent.
Den Haag

ROC Mondriaan: Waar verbinding met elkaar een begrip is

Wanneer je naar de onderwijsinstelling toe loopt, is het gebouw meteen al een bezienswaardigheid. Met de welbekende Compositie van schilder Piet Mondriaan in de kleuren rood, blauw en geel is de school niet alleen prachtig om te zien, maar ook uniek. Net als haar studenten, medewerkers en de bewuste keuze om alles vanuit ROC Mondriaan zelf te faciliteren.