Home

Chipsoft: Impact maken in de Zorg-ICT

Starten bij een nieuwe werkgever is altijd spannend. Bij Maess was dat niet anders. Vanuit haar studie farmakunde ging zij direct aan de slag als software consultant. Ze blikt terug op haar eerste honderd dagen bij ChipSoft.

“Tijdens de laatste maanden van mijn studie nam een recruiter bij ChipSoft contact met me op. Zij had mij gevonden via LinkedIn en was benieuwd naar mijn plannen voor na de studie. We raakten in gesprek en dat was zó prettig, dat ik direct verkocht was.

Zij vertelde me uitgebreid wat ik bij ChipSoft zou kunnen doen als software consultant, hoe mijn team eruit zou zien en hoe de bedrijfscultuur is. Factoren,
die voor mij heel belangrijk zijn en waar ik behoorlijk naar heb doorgevraagd.”

Snel aanbod

“Toen ik aangaf interesse te hebben in die functie, bracht ze me in contact met de teamleiders van Team Medicatie. Dat gesprek verliep zo prettig, dat ik diezelfde avond al een aanbod kreeg. Ik heb geen moment getwijfeld. Dat ik pas drie maanden later kon starten, was voor hen geen enkel probleem.”

“Vanaf dag 1 voel ik me hier helemaal thuis! Ik kreeg een rondleiding door het gebouw, waarbij ik werd voorgesteld aan alle teamgenoten”

Enorm behulpzaam

“Het was heel fijn dat ik meteen een ‘buddy’ kreeg toegewezen. Bij haar kon ik terecht met allerlei vragen over de organisatie en het werk. Daardoor kwam ik echt in een warm bad. Niet alleen zij, maar iedereen die ik sprak – op kantoor en later online – is enorm behulpzaam.”

“Voor starters ligt hier een duidelijk inwerkplan klaar. Daardoor wist ik precies wat ik de eerste maand kon verwachten. Erg prettig, want ik hou van structuur. Mijn inwerkopdracht bestond uit het schrijven van een gebruikershandleiding voor de gebruikers van ons elektronisch patiëntendossier die de medicatiebereidingen uitvoeren in het ziekenhuis.

Ondertussen kreeg ik allerlei cursussen om mijn vaardigheden met HiX te vergroten. Daardoor kreeg ik heel snel feeling met onze software. Door zogeheten masterclasses leerde ik intussen alle afdelingen binnen onze organisatie kennen.”

Inrichten van software

“Inmiddels draai ik volledig mee en werk ik aan de inrichting van de medicatiebereidingen in onze software. Het onderdeel bereidingen bestaat uit een reeks aan handelingen die uitgevoerd moet worden voordat een geneesmiddel aan de patiënt toegediend kan worden.

HiX ondersteunt het proces van voorschrijven, voorbereiden (verzamelen van de grondstoffen), bereiden en controleren, waarna het geneesmiddel uiteindelijk wordt toegediend door een verpleegkundige.”

“Het allerleukste is die flexibiliteit. De ene dag werk ik in een ziekenhuis, de andere dag op kantoor met de gezelligheid van mijn collega’s”

“Als voormalig apothekersassistente ken ik dit proces goed. Daardoor weet ik wat er nodig is om dit proces optimaal te ondersteunen. Samen met drie teamgenoten help ik ziekenhuizen daarmee. Wat willen zij op hun scherm zien? Hoe willen ze dit zien?

Willen ze alle functionaliteiten binnen HiX benutten of sommigen niet? Hun wensen verwerken wij in HiX. Je werkt dus echt samen aan betere zorg.”

Geen dag hetzelfde

“Op dit moment werk ik aan drie projecten met verschillende collega’s. Als consultants is het onze taak om de gebruikers van HiX kennis te laten maken met het onderdeel bereidingen, vervolgens op te leiden en te helpen met de inrichting van het EPD.

Daarvoor zijn er opleidingsdagen, projectdagen en testdagen ingepland, waarop wij samenwerken met de zorgprofessionals in het ziekenhuis. En wanneer de ziekenhuizen ons systeem eenmaal in gebruik hebben genomen, leveren wij support bij vragen of eventuele knelpunten.”

Veel vrijheid

“Het allerleukste is die flexibiliteit. De ene dag werk ik in een ziekenhuis, de andere dag op kantoor met de gezelligheid van mijn collega’s. Ik heb een gevarieerd takenpakket en zelf veel vrijheid om in te delen wanneer ik wat precies doe. De enige voorwaarde is dat ik mijn deadlines haal.”

“Ik heb altijd al graag mensen willen helpen en met mijn werk draag ik bij aan betere zorg. Het geeft zo’n fijn gevoel als je merkt dat de gebruikers van ons EPD blij worden van de oplossingen die wij samen bedenken en ontwikkelen.

Het is zelfs extra mooi dat alle andere ziekenhuizen die onze standaard content gebruiken daar óók direct over kunnen beschikken.”

Jouw buddy?

“Terugblikkend op mijn eerste honderd dagen, heb ik een heerlijke start gehad. Ik zit nu helemaal op mijn plek. Het werk en de bedrijfscultuur liggen me goed en de samenwerking met collega’s is op basis van gelijkwaardigheid. Zelfs tot de directeuren voel ik geen afstand. Je wordt door iedereen met open armen ontvangen. Kom jij ook bij ons werken? Misschien word ik wel joúw buddy!”

chipsoft

Ontdek Chipsoft

ChipSoft B.V. is een Amsterdams softwarebedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van software voor de zorgsector. ChipSoft BV. Oprichting, 1986.

Meer verhalen uit Amsterdam

Amsterdam

AEB Amsterdam: Afval wordt energie

AEB Amsterdam is een afvalbedrijf met meer dan 320 medewerkers dat jaarlijks 1.400.000 ton afval verwerkt en energie opwekt voor meer dan 40.000 huizen. Elke dag brengen ongeveer 500 vrachtwagens verschillende afvalstromen naar AEB Amsterdam.
Amsterdam

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL)

Met een team van zo’n 1000 collega’s werkt LVNL vanuit verschillende luchthavens in Nederland met het hoofdkantoor op Schiphol-Oost. Op Schiphol- Oost werken luchtverkeersleiders en andere professionals samen om het luchtverkeer in het Nederlandse luchtruim in goede banen te leiden. Ze worden ondersteund door collega’s met gespecialiseerde luchtvaartkennis en maken gebruik van geavanceerde technologieën en moderne informatiesystemen.
Amsterdam

Waternet: Het belang van schoon water voor ons allemaal

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. In opdracht van de gemeente Amsterdam leveren we samen met ruim 2000 collega’s drinkwater aan 1 miljoen klanten. En zorgen we voor een frisse stad door afval uit de grachten te vissen en 4200 km riolering te onderhouden.
Amsterdam

Ksyos, hét digitale ziekenhuis

Bij hét digitale ziekenhuis voor Nederland, gevestigd in Amsterdam, hebben wij een zeer inspirerend gesprek gevoerd met oprichter en directeur Leonard Witkamp. Samen met 12.000 zorgverleners ziet Ksyos ongeveer 1.500 mensen per dag. En als het aan Leonard ligt, zal dit aantal alleen nog maar gaan groeien. Ksyos is een game changer en precies wat de samenleving nodig heeft..
Amsterdam

Hilton: Every job makes the stay

Met 7215 hotels wereldwijd, is Hilton meer dan een begrip. Met trots verwelkomen ze iedere dag weer nieuwe gasten. Ze onderscheiden zich van andere hotels en resorts door hun unieke beleving. Bij Hilton draait alles om het bieden van een onvergetelijke ervaring aan de gasten en een familiaire sfeer voor de werknemers.